Hoe houden wij ons hoofd boven water?


Dinsdag 1 mei 2012, mei vakantie voor menigeen. Mijn wekker gaat echter al weer om 06:00 uur af. Een gewone werkdag. Medelijden? Nee hoor! Het is mijn eigen keuze en ik kijk weer uit naar wat deze dag mij weer mag brengen.
Na nog even nagenieten van het zalige, warme bed en dan neem ik tijd voor een rustige ontspannen start van deze dag. Mijn ochtendritueel van yoga en meditatie. Heb ik daar tijd voor? Iedere dag besluit ik weer dat ik daar tijd voor neem!

Ontspannen en tevreden schuif ik aan mijn ontbijt met krantje.
Heerlijk om in alle rust de krant ’s morgens even door te pluizen. Vaak neem ik genoegen met het “snellen van koppen” en lees ik alleen die stukken waarvan de titel mij nieuwsgierig maakt. Onder het mom van "Alles weten maakt niet gelukkig".
Vanmorgen was dat bijvoorbeeld de dikke vette kop “Nederland leeft in onbalans”.
Uitslag van een enquête (Maurice de Hond in opdracht van SBI Training & Advies) geeft aan dat slechts 8% van de ondervraagden zegt werk en privéleven goed kan combineren zodat zij ervaren dat hun leven goed in balans is. Dat betekent dus 92% niet! Oorzaken hiervan zijn problemen met de verdeling van aandacht tussen werk en inkomen, gezin en tijd voor jezelf. Doordat de economie steeds meer vraagt van de werknemer neemt dit probleem alleen maar toe. Er wordt verwacht steeds meer werk met minder mensen te verzetten, door bezuinigingen stijging van de financiële lasten per gezin en door de financiële crisis zien we een afname in koopkracht.

Heel herkenbaar nietwaar?
Hoe houden wij ons hoofd boven water in de, voor ons gevoel, opgelegde hectiek van alle dag?

Herstel van balans is naar mijn mening het antwoord op deze vraag. Laat de weegschaal niet doorslaan naar de kant van “moeten en plichten” maar neem ook tijd voor de kant van “behoeften en keuzes”. Naast inspanning en activiteit hebben we duidelijk ook behoefte aan ontspanning en herstel door rust.
Voel jij na een lange dag werken dat je achter de TV helemaal tot rust komt? Heb jij de volgende ochtend, na een nacht slapen wel weer het gevoel dat je volledig bent bijgetankt? Waarschijnlijk niet.
We gunnen onszelf de kans niet om negatieve ervaringen of spanningen los te laten, maar vluchten naar een onwerkelijke wereld via die beeldbuis. Los laten, en daarmee onze energiebalans herstellen, doen we door even werkelijk terug te keren bij onszelf en vanuit ons lichaam en geest even te ontspannen.
Neem tijd voor jezelf en werk aan jouw balans. De balans die zorgt dat jij je hoofd boven water houdt en stevig verankerd bent in het leven, hoe hard de wereld ook om je heen raast.
Die keuze heb je. Investeer in jezelf en zoek die werkelijke bewuste ontspanning. Ik heb enige jaren geleden besloten dat ik dat waard ben. Jij toch ook?!
Kijk op mijn website voor mogelijke ondersteuning vanuit mijn praktijk.

Samen in BewustZijn
www.korumanaia.nl

Bericht geplaatst op : 01-05-2012


Terug naar Nieuwsoverzicht

Nieuwsberichten

Hoe houden wij ons hoofd boven water? | 01 mei 2012
Dinsdag 1 mei 2012, mei vakantie voor menigeen. Mijn wekker gaat echter al weer om 06:00 uur af. Een gewone werkdag. Medelijden? Nee hoor! Het is mijn... (lees meer)

Nieuwsbrief ontvangen?

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Schrijf u dan in voor mijn gratis nieuwsbrief!